Λάρισα

Νέα από άλλες περιοχές της χώρας μας

Δημοσίευσηαπό erling την 27 Σεπ 2006, 12:29

ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΕΝΩ ΒΑΔΙΖΕ ΑΜΕΡΙΜΝΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ -«Μεθυσμένο» Ι.Χ. σκοτώνει 24χρονη

Συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Καρδίτσης, με θύμα 24χρονη φοιτήτρια από τη Λαμία και θύτη μεθυσμένο οδηγό ΙΧ. Το όχημα, σαν «τρελό», ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, όπου βάδιζε αμέριμνη η κοπέλα και την πέταξε περίπου είκοσι μέτρα μακριά. Ο 41χρονος οδηγός είχε συλληφθεί μεθυσμένος και στις 13 Σεπτεμβρίου από την Τροχαία και βάσει του άρθρου 42 του ΚΟΚ του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα. Θύμα η Ευαγγελία Θ. Χρηστίτσα, φοιτήτρια του ΤΕΙ Λάρισας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, η οποία «έφυγε» χωρίς να φταίει σε τίποτε. Το «μεθυσμένο» αυτοκίνητο στη συνέχεια προσέκρουσε σε τρία ΙΧ που βρίσκονταν σταθμευμένα σε εσοχή του πεζοδρομίου- το οποίο σε εκείνο το σημείο είναι φαρδύ- και ξανακατέβηκε στο δρόμο. Το σώμα της 24χρονης προσγειώθηκε σε τζαμαρία καταστήματος και την έσπασε. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τσάντα της, την οποία αναζητούσαν οι αστυνομικοί όλη τη νύχτα, βρέθηκε το πρωί στη... στέγη του καταστήματος! Η κοπέλα βάδιζε με φίλους της προς το κέντρο της πόλης στο ύψος του αριθμού 121 και το Ι.Χ κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση, προφανώς με μεγάλη ταχύτητα. Τη στιγμή της παράσυρσης, η τύχη το ΄φερε η 24χρονη να βρίσκεται προς την πλευρά του οδοστρώματος και να προηγείται ελάχιστα από άλλο μέλος της παρέας, που βρισκόταν κοντά της. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε με δύναμη στη γωνία του πεζοδρομίου και το λάστιχο έσπασε. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και αστραπιαία το ΙΧ πέρασε ξυστά από άλλο μέλος της παρέας, πέφτοντας πάνω στην Ευαγγελία. Ήταν ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη... Ο οδηγός συνελήφθη και το αλκοολόμετρο έδειξε στις δύο μετρήσεις που έγιναν 0,87 και 0,97 τοις χιλίοις. Ελήφθησαν όμως ποσότητες αίματος και ούρων για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος διέταξε συμπληρωματική προανάκριση από την Τροχαία Λάρισας, όπου και επεστράφη ο φάκελος. Ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή : ΕΦΗΜΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνα Εικόνα
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 3942
Εγγραφη: 02 Φεβ 2005, 12:24
Τοποθεσια: ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευσηαπό Xena την 27 Σεπ 2006, 12:33

Ειναι τραγικο.
''Μάθε να γράφεις τα τραύματα σου στην άμμο και να χαράζεις τις χαρές σου στην πέτρα''
''Ολα γίνονται για κάποιο λόγο''

Xena.
Άβαταρ μέλους
Xena
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 2860
Εγγραφη: 11 Μαρ 2006, 10:04
Τοποθεσια: Where the sun warms the sky.

Δημοσίευσηαπό traveler την 27 Σεπ 2006, 17:42

Ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

:twisted: :twisted: :twisted:
- Το προσωπικό μου blog: www.worldcitizen.gr
- "Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις πράξεις ορισμένων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων" - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 7688
Εγγραφη: 18 Σεπ 2004, 09:38
Τοποθεσια: Κάπου στον κόσμο

Δημοσίευσηαπό bebes την 28 Σεπ 2006, 12:44

rocco έγραψε:
Ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

:twisted: :twisted: :twisted:

Αυτό μου έκανε εντύπωση κι εμένα όταν το διάβασα.
Δολοφόνος και υπότροπος. :evil: :evil: :evil:
bebes
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 709
Εγγραφη: 29 Μαρ 2005, 10:03

Δημοσίευσηαπό erling την 29 Σεπ 2006, 22:33

ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ - Στο θάνατο με το αγαπημένο του ποδήλατο

Ακόμη ένα τροχαίο. Ακόμη ένας νεκρός, ακόμη ένας μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου. Κι αυτό στο κέντρο της Λάρισας! Εκείνη την ώρα ο άμοιρος Στέφανος Μουστάκας, 85 χρόνων, πήγαινε με το ποδήλατό του στο σπίτι της κόρης του. Το νήμα της ζωής του κόπηκε σε διασταύρωση της πόλης, από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 53χρονος. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Στις 8.30 το πρωί! Το θύμα μια θρυλική μορφή της πόλης. Παλιός Λαρισαίος, ελαιοχρωματιστής αλλά και χορωδός ο Στέφανος Μουστάκας, ένας ειρηνοδρόμος που σε όλη του τη ζωή έτρεχε για την ειρήνη. Είτε πεζή είτε με ποδήλατο, είχε μετάσχει σε πάμπολλες εκδηλώσεις ειρήνης, όπως και σε ποδηλατικούς αγώνες και «γύρους» της πόλης. Ξεκίνησε πριν τον πόλεμο και μετά από αυτόν δεν υπήρξε πορεία, γύρος και αγώνας για τον ευγενή αυτό σκοπό, της παγκόσμιας ειρήνης, χωρίς τη συμμετοχή και συχνά τη σφραγίδα του Στέφανου Μουστάκα. Από τους Λαμπράκηδες και τις προδικτατορικές πορείες, μέχρι τις μετέπειτα εκδηλώσεις για τη διεθνή ειρήνη και τον αφοπλισμό, ήταν πάντοτε παρών. Το 1987 πήγε από τη Λάρισα στην Αθήνα με ποδήλατο και έτρεξε στον Γύρο της πρωτεύουσας. Το 1992 ξεκίνησε, πάλι με δύο τροχούς, για την ολυμπιακή πόλη της Βαρκελώνης. Ένα ταξίδι που τέλειωσε άδοξα και θλιμμένα στην Ιταλία, όταν κάποιοι του έκλεψαν το ποδήλατό του... Θύμα κλοπής είχε πέσει και πέρυσι, όταν κάποιοι του έκλεψαν τη «μαούνα» του, ένα βαρύ σιδερένιο δίτροχο με κόντρα αντί φρένων, που ήταν ο αχώριστος σύντροφος του μπαρμπα-Στέφανου για 65 χρόνια. Μ΄ αυτό γύριζε καθημερινά στη Λάρισα, αγέρωχος και καμαρωτός, ποδηλατώντας στους δρόμους της. Ευτυχώς οι δράστες κατάλαβαν την «ιεροσυλία» τους (υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα), ή τους ήταν άχρηστη η «καραντάνα» του ηλικιωμένου ποδηλάτη και την εγκατέλειψαν, για να καταλήξει λίγες μέρες αργότερα στον κάτοχό της. Ήταν λάτρης των δύο τροχών, ένα ζωντανό σύμβολο ενός άλλου τρόπου ζωής, τουλάχιστον στο θέμα των μετακινήσεων. Από την προπολεμική Λάρισα, οπότε απέκτησε το πρώτο του ποδήλατο, μέχρι την πόλη του 21ου αιώνα, ο μπαρμπα-Στέφανος κινούνταν πάντα με το αγαπημένο του δίτροχο. Μ΄ αυτό ξεκίνησε χθες το τελευταίο του ταξίδι ο Στέφανος Μουστάκας...

Πηγή : ΕΦΗΜEΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνα Εικόνα
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό trip73p την 30 Σεπ 2006, 01:28

κρίμα....
...να δεις...εκει που πήγαινα...χαθηκα ξαφνικά...!!!!!
Άβαταρ μέλους
trip73p
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 6240
Εγγραφη: 02 Δεκ 2005, 19:56
Τοποθεσια: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό erling την 03 Οκτ 2006, 11:02

Βαρύς ο φόρος αίματος στο ν. Λάρισας

Αιματηρή, από πλευράς τροχαίων, η εβδομάδα που πέρασε στο νομό Λάρισας με τέσσερις νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Α.Δ. Λάρισας, ελέγχθηκαν για μέθη 932 οδηγοί και βρέθηκαν 48 παραβάτες. Για ταχύτητα βεβαιώθηκαν 388 παραβάσεις. Στα δίκυκλα έγιναν 859 έλεγχοι, βρέθηκαν 254 παραβάσεις, εκ των οποίων 108 για τη χρήση προστατευτικού κράτους, 46 για στέρηση άδειας οδήγησης κ.λ.π.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 14 Οκτ 2006, 11:51

Διευθυνση : Διπλα στην Πανελλήνια τράπεζα επί της Σκ. Σούτσου μπροστά στο τζαγκαράδικο απέναντι από το ΝΕΤ καφέ.

ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ όπως έχουν π.χ. τα megane II και Laguna II

Υπάρχει κάτι που μπλοκάρει την κάρτα για το κλείδωμα/ξεκλείδωμα.
Γιατί?
Διαβάστε.

Πριν από έναν μήνα κελιδώνω το αυ/το.. και όταν πάω αν το πάρω δεν έκανε γκουκ.
Λεω χάλασε η μπαταρία.
Αλλάζω αλλά τα ίδια.
Τελικά ξεκλειδώνω με τον συναγερμό να ξεσηκώνει τα μαγαζιά από δίπλα και πάω αντιπροσωπία. Είχαν κουνηθεί οι επαφές στην κάρτα μου λένε.
Ολα καλά δουλέυει όμορφα από τότε.
Σήμερα παρκάρω ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο σημείο και πάλι τα ίδια.
Αλλάζω μπαταρία, κουνάω τις επαφές στην κάρτα αλλά τίποτα.
Μέσα στο αυ/το η καρτα δουλεύει κανονικά.
Μόλις βγαίνω, τζίφος.
Αρα κάτι υπάρχει εκεί επάνω και δημιουργεί πρόβλημα.
Και μόνο σε αυτη τη θέση, γιατί απέναντι δεν έχω πρόβλημα όσες φορές έχω παρκάρει.

σημ. Το παράξενο είναι πως και την προηγούμενη φορά αλλά και τώρα η θέση ήταν πολύ μικρή και ακούμπησα το πίσω παρκαρισμένο αυ/το.

σημ2. Λέτε να είναι παραφυσικό το φιανόμενο? :)
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό bebes την 16 Οκτ 2006, 08:26

Μήπως στο "πειράζουν" απο απέναντι; απο το νετ; :lol: :lol: :lol:
Πάντως μπροστα στην τράπεζα (Παπακυριαζή νομίζω) γράφουν αβέρτα :?

Και τώρα που το θυμήθηκα, εσύ δεν έχεις πάρκινγκ;
Γιατί παρκάρεις έξω και δν βρίσκουμε οι υπόλοιποι; :evil:
bebes
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό UltiMo_ την 16 Οκτ 2006, 08:56

bebes έγραψε:Και τώρα που το θυμήθηκα, εσύ δεν έχεις πάρκινγκ;
Φίλε erling μήπως κανας ψηλός παίζει με το τηλεκοντρόλ σου? :lol: :lol:
Opel Sportscab (για drift)
Octavia Combi RS (για τελικές)
Peugeot 607 2.2 (για πέταμα)
Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 5250
Εγγραφη: 19 Ιαν 2006, 03:51
Τοποθεσια: Βόλος

Δημοσίευσηαπό trip73p την 16 Οκτ 2006, 13:55

UltiMo_ έγραψε:μήπως κανας ψηλός παίζει με το τηλεκοντρόλ σου? :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
trip73p
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 16 Οκτ 2006, 18:24

bebes έγραψε:Πάντως μπροστα στην τράπεζα (Παπακυριαζή νομίζω) γράφουν αβέρτα :?

Μόνο αμά ανέβεις πεζοδρόμιο και καλά κάνουν

bebes έγραψε:Και τώρα που το θυμήθηκα, εσύ δεν έχεις πάρκινγκ;

Ε άμα βρω κοντά το γραφείο το βάζω. Το πάρκινγκ είναι στην πλατεία εργατικού κέντρου :)

Στο καινούριο γραφείο που θα πάω, το παρκινγκ θα είναι στο υπόγειο της πολυκατοικίας, οπότε θα λήψει ένα αυτοκίνητο από τους δρόμους και θα σταματάνε να μου το χτυπανε.

ulitmo_ έγραψε:Φίλε erling μήπως κανας ψηλός παίζει με το τηλεκοντρόλ σου?

Με το δικό μου αποκλείετε, με το δικό του μπορεί :) :) :lol:
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό bebes την 17 Οκτ 2006, 10:57

erling έγραψε:Στο καινούριο γραφείο που θα πάω, το παρκινγκ θα είναι στο υπόγειο της πολυκατοικίας, οπότε θα λήψει ένα αυτοκίνητο από τους δρόμους και θα σταματάνε να μου το χτυπανε.

Βρήκες τελικά; Καλορίζικο και καλές δουλειές 8)
bebes
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 17 Οκτ 2006, 11:04

bebes έγραψε:
Βρήκες τελικά; Καλορίζικο και καλές δουλειές 8)

Thank you my friend :)
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό trip73p την 17 Οκτ 2006, 14:23

καλές δουλείες και από εμένα φίλε!!!!!
Άβαταρ μέλους
trip73p
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 17 Οκτ 2006, 16:41

Φίλε μου ευχαριστώ και ελπίζω να σταματήσω πλεόν να κάνω δουλείες το οποίο βεβαίως καταλάθος το έγραψες.
Αυτές οι δουλείες με έχουν κουράσει..
Αλλά φύγαμε _off
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 24 Οκτ 2006, 16:12

Ένας νεκρός - επτά τραυματίες από τροχαία στο ν. Λάρισας

Ένας νεκρός, τρεις σοβαρά τραυματίες και πέντε ελαφρύτερα ήταν ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων της εβδομάδας που πέρασε στο Νομό Λάρισας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η έλλειψη δέουσας προσοχής κατά την οδήγηση. Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής και του προγράμματος Οδικής Ασφάλειας συγκροτήθηκαν 45 συνεργεία για ελέγχους οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στα οποία ελέγχθηκαν 882 οδηγοί οχημάτων και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις. Ακόμη, συγκροτήθηκαν 46 συνεργεία ταχύτητας και βεβαιώθηκαν 413 παραβάσεις. Ως προς τα δίκυκλα, ελέγχθηκαν 335 και βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις, από τις οποίες 30 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 22 για στέρηση άδειας οδήγησης, 2 για παράβαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και 21 λοιπές παραβάσεις.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 30 Οκτ 2006, 19:28

Στο παρακάτω video φαίνεται τι συμβαίνει καθημερινά σχεδόν.
Και το καθημερινό δεν είναι το κίτρινο όχημα που περνάει αλλά τα αυτοκίνητα που περνάν την διάβαση ενώ είναι κατεβασμένες οι μπάρες.
Αλλά γιατί το κάνουν αυτό?
Είναι χαζοί και θέλουν αν σκοτωθούν?
ΟΧΙ
Απλά οι μπάρες είναι με τις μέρες τους.
Οποτε θέλουν ανεβαίνουν μόλις περάσει το τραίνο και όποτε θέλουν μένουν κατεβασμένες.
Με αποτέλεσμα οι οδηγοί να περνάνε αφου περιμένουν κανένα 2λεπτο.
Επειδη τελικά πέρασε το κίτρινο όχημα έκλεισα το video αλλά φτάνει για να δείτε να περνάει ένα αυτοκίνητο.
Αμέσως μετά όμως πέρασε τραίνο από την αντίθετη πλευρά.
Σαφώς την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ την έχουν οι οδηγοί.
Αλλά πόση ώρα μπορείς να κάθεσε και να μην βλέπεις τραίνο να περνάει.
Ασε που και όταν περνάει δεν πατάνε την κόρνα αλλά περνάνε στα μουλωχτα... λες και φοβούνται μην τους φωνάξει κανένας που προειδοποιούν ότι έρχετε τραίνο.
Κύριοι του ΟΣΕ θα τις φτιάξετε επιτέλους αυτές τις μπάρες?
Η μήπως περιμένετε να κάνει ο Δήμαρχος την υπογείωση της Καραγάτση?

http://videos.bloka.com/60-diavasi-larisa.wmv 110KΒ

υ.γ. Thanks UltiMo_
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό UltiMo_ την 30 Οκτ 2006, 20:38

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει και στο Βόλο στην περιοχή ανάμεσα Καπακλί και Ν. Ιωνία. (οι γραμμές του τρένου είναι τα σύνορα)

Τα φανάρια πολλές φορές μένουν να αναβοσβήνουν χωρίς λόγο και οι μπάρες κατεβασμένες. Έχει τύχει να περιμένω με τις ώρες και να με προσπερνάνε απο αριστερά και δεξιά αυτοκίνητα να κάνουν ελιγμούς ανάμεσα απο τις μπάρες και να φέυγουν. Έχει τύχει όμως και να έρχετε τρένο και κάποιος βιαστικός να φρενάρει και να κάνει όπισθεν για να βγάλει τη μούρη του απο τις γραμμές. Για μένα τη μεγαλύτερη ευθύνη δεν την έχουν οι οδηγοί. Αλλαο ΟΣΕ.
Opel Sportscab (για drift)
Octavia Combi RS (για τελικές)
Peugeot 607 2.2 (για πέταμα)
Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 5250
Εγγραφη: 19 Ιαν 2006, 03:51
Τοποθεσια: Βόλος

Δημοσίευσηαπό bebes την 17 Νοέμ 2006, 09:16

Προς erling:
Φιλαράκο σήμερα η "Ελευθερία" έχει στην πρώτη σελίδα την λακούβα-τάφρο που δημοσίευσες στην σελίδα με την παράκαμψη Μοσχοχωρίου :!:
Εύγε και εις ανώτερα :!:
bebes
Super Bloker
Super Bloker

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Υπόλοιπη Ελλάδα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες