Προπληρωμένη κάρτα διόδου η βινιέτα(vignetta)

Για ότι συμβαίνει εκτός Ελλάδας σε σχέση με την οδήγηση και την κινητικότητα των πολιτών

Προπληρωμένη κάρτα διόδου η βινιέτα(vignetta)

Δημοσίευσηαπό dk την 15 Σεπ 2007, 12:44

Ταξιδευοντας τα τρια τελευταια χρονια με το αυτοκινητο μου στην Ευρωπη, θα ηθελα να σας ενημερωσω για την προπληρωμενη καρτα διοδου η βινιετα που ειστε υποχρεωμενοι να αγορασετε κατα την εισοδο σας στις χωρες Ουγγαρια-Σλοβακια-Τσεχια-Αυστρια και Ελβετια.Ειναι αυτοκολλητες καρτες που κολλαμε στο παρμπριζ του αυτοκινητου(προπληρωμενο διοδιο).Η διαρκεια τους μπορει να ειναι απο 4 μερες μεχρι 1 χρονο.Οι τιμες τους ειναι απο 6-8 ευρω το 4ημερο η 7ημερο η 10ημερο αναλογα τη χωρα.Μοναδικη εξαιρεση η Ελβετια η οποια σε υποχρεωνει να αγορασεις ετησια βινιετα και ας μεινεις εσυ μερικες μονο ωρες στο εδαφος της(29 ευρω το 2006).Και το πιο αρνητικο σε ολη αυτη την ιστορια ειναι οτι αν σε πιασουν χωρις βινιετα,εισαι υποχρεωμενος να την πληρωσεις με προστιμο 20 φορες πανω απο την αξια της.Γι'αυτο λοιπον οσοι αποφασισετε να ταξιδεψετε σε αυτες τις χωρες,αγοραστε VIGNETTA χωρις δευτερη σκεψη, γιατι ο φιλος μου ο Σπυρος ακομη κλαιει τα 150 ευρω που πληρωσε προστιμο περυσι στην Αυστρια. :( :( :
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 1382
Εγγραφη: 03 Φεβ 2007, 08:58
Τοποθεσια: Νίκαια-Πειραιάς

Δημοσίευσηαπό leftergr την 15 Σεπ 2007, 17:51

Το ίδιο μέτρο ισχύει και για την Βουλγαρία . Περνώντας τα σύνορα θα πρέπει να προμηθευτείς το ειδικό αυτοκόλητο που σου επιτρέπει να κυκλοφορείς στις εθνικές οδούς και στους αυτοκινητόδρομους . Η διάρκεια και οι τιμές για επιβατικά αυτοκίνητα είναι :

- Εβδομαδιαία : 10 ευρώ

- Μηνιαία : 25 Ευρώ

- 1ος Χρόνου : 67 Ευρώ .

Προσόχή μόνο να μην πετάξετε το χαρτάκι που είναι πάνω το αυτοκόλητο μετά που θα το κολλήσετε στο παρμπρίζ . Θα πρέπει να το κρατήσετε και αυτό και να το έχετε μαζί σας . :)

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 22 Μαρ 2007, 23:40
Τοποθεσια: Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευσηαπό dk την 16 Σεπ 2007, 11:14

Λευτερη μηπως γνωριζεις ποτε ξεκινησε αυτο στη Βουλγαρια γιατι ο οδικος χαρτης Ευρωπης 2005-2006 δεν το αναφερει πουθενα.
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό leftergr την 16 Σεπ 2007, 12:06

Το μέτρο έχει ξεκινήσει απο την 1-1-2004 . Απλώς για κάποιο καιρό , δεν υπήρχαν τα αυτοκόλλητα . Τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες πλήρωναν στα σύνορα ( αν θυμάμαι καλά γύρω στα 10 Ευρώ ) , και απλώς σου έδιναν μια απόδειξη . Κάποιο καιρό αργότερα εμφανίστηκαν τα αυτοκόλλητα πού έπρεπε να τα κολλάς στο τζάμι , για να κυκλοφορείς στις εθνικές οδούς και στους αυτοκινητοδρόμους . Και πλέον το μέτρο επεκτάθηκε και στα βουλγάρικα αυτοκίνητα .

Προσοχή : Σε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες πληρώνεις το αντίτιμο σε Ευρώ , ενώ σε αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες το αντίτιμο είναι σε Λέβα ( 1 Ευρώ = 1,95 Λέβα περίπου ) :D Έτσι για εβδομαδιαίο αυτοκόλλητο , αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες πληρώνει 10 Λέβα ( 5 Ευρώ ) , ενώ αυτοκίνητο με μη βουλγάρικες πινακίδες πληρώνει 10 Ευρώ :)

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 16 Σεπ 2007, 12:10

Και προφανως πληρωνοντας αυτα τα 10 ευρω δεν πρεπει να ξαναπληρωσεις διοδια?
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό VANG την 16 Σεπ 2007, 17:30

Αυτές οι χώρες δεν έχουν διόδια και αυτό είναι το αντίτιμο για την χρήση του οδικού δικτύου τους...
Μακάρι να γινόταν και σ'εμάς κάτι ανάλογο για να μειωθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των σταθμών διοδίων και οι παλαιότεροι υπάλληλοι να μεταταχθουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες...
Αν και νομίζω το Ταμείο Εθνικής Οδοποιήας έχει γίνει Α.Ε. και πριν μερικά χρόνια οι συμβασιούχοι υπάλληλοι είχαν κάνει διαμαρτυρία...
VANG
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 1000
Εγγραφη: 20 Φεβ 2007, 18:18
Τοποθεσια: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό leftergr την 16 Σεπ 2007, 19:53

Αγοράζοντας το αυτοκόλλητο κινείσαι ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους , ανάλογα με την χρόνική διάρκειά του . Δεν πληρώνεις διόδια , μιας και δεν υπάρχουν και διόδια στους δρόμους , ούτε στους νέους ούτε στους παλιούς . :D
Υπάρχει όμως πολύ αστυνομία στις εισόδους και τις εξόδους των εθνικών οδών , που τσεκάρουν για αυτά τα αυτοκόλλητα , οπότε χρειάζεται προσοχή :lol:

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό antoniosk την 26 Σεπ 2007, 20:22

leftergr έγραψε:Το ίδιο μέτρο ισχύει και για την Βουλγαρία . Περνώντας τα σύνορα θα πρέπει να προμηθευτείς το ειδικό αυτοκόλητο που σου επιτρέπει να κυκλοφορείς στις εθνικές οδούς και στους αυτοκινητόδρομους . Η διάρκεια και οι τιμές για επιβατικά αυτοκίνητα είναι :

- Εβδομαδιαία : 10 ευρώ

- Μηνιαία : 25 Ευρώ

- 1ος Χρόνου : 67 Ευρώ .

Προσόχή μόνο να μην πετάξετε το χαρτάκι που είναι πάνω το αυτοκόλητο μετά που θα το κολλήσετε στο παρμπρίζ . Θα πρέπει να το κρατήσετε και αυτό και να το έχετε μαζί σας . :)

Φιλικά Λευτέρης

Οι τιμες που πληρωσα εγω στην Βουλγαρια και Ρουμανια ειναι
Βουλγαρια
Εβρομαδιαια 5 Ευρω
1 χρονος 34 Ευρω

Ρουμανια
Μηνιαια 4 Ευρω
6 μηνιαια 11 Ευρω
antoniosk
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσ.: 51
Εγγραφη: 07 Απρ 2007, 19:36

Δημοσίευσηαπό cyberguy την 26 Σεπ 2007, 21:42

οταν περασα απο την Αυστρια, δεν ειχα αγορασει το σηματακι. 5χμ πριν τα συνορα με την Ιταλια σταματαω σε ενα βενζιναδικο και εκει που κανω ενα τσιγαρο τσουπ ενα περιπολικο. Με σπαστα αγγλικα μου λενε πρεπει να αγορασεις αυτοκολλητο, ναι λεω και εγω γιαυτο σταματησα. Μωλις μπηκαν μεσα στο βενζιναδικο, μπηκα και εγω στο ιμπρεζα και εφυγα. Ουτε γατα ουτε ζημια, οι ξενοι ειναι πολυ καλοπροαιρετοι :lol: :lol: :lol: :lol:
Εικόνα
cyberguy
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 1237
Εγγραφη: 28 Μαρ 2007, 17:38

Δημοσίευσηαπό rx8_drifter την 26 Σεπ 2007, 21:55

cyberguy έγραψε:οταν περασα απο την Αυστρια, δεν ειχα αγορασει το σηματακι. 5χμ πριν τα συνορα με την Ιταλια σταματαω σε ενα βενζιναδικο και εκει που κανω ενα τσιγαρο τσουπ ενα περιπολικο. Με σπαστα αγγλικα μου λενε πρεπει να αγορασεις αυτοκολλητο, ναι λεω και εγω γιαυτο σταματησα. Μωλις μπηκαν μεσα στο βενζιναδικο, μπηκα και εγω στο ιμπρεζα και εφυγα. Ουτε γατα ουτε ζημια, οι ξενοι ειναι πολυ καλοπροαιρετοι :lol: :lol: :lol: :lol:

Απλά είσαι κάτι παραπάνω απο κολ@#φαρδος.
Είναι απο τα πράγματα που δε χαρίζονται :wink:
keep drifting...
current consumption Εικόνα
rx8_drifter
Expert Bloker
Expert Bloker

Δημοσ.: 496
Εγγραφη: 10 Νοέμ 2004, 15:16
Τοποθεσια: Eindhoven, Nederland

Δημοσίευσηαπό leftergr την 26 Σεπ 2007, 22:32

Οι τιμες που πληρωσα εγω στην Βουλγαρια και Ρουμανια ειναι
Βουλγαρια
Εβρομαδιαια 5 Ευρω
1 χρονος 34 Ευρω

Εισαι σίγουρος για αυτές τις τιμές ; :) Για αυτοκίνητο με μη Βουλγάρικες πινακίδες ; Εγώ τις τιμές που έγραψα πιο πάνω τις βρήκα στο επίσημο site ( μη με ρωτήσεις σε ποιό δεν ξέρω , η γυναίκα τις βρήκε :D ) . Εκτός και αν άλλαξαν και πλέον δεν κάνουν διαχωρισμό σε αυτοκίνητα , και αν μειώθηκαν οι τιμές . Το Πάσχα πάντως που πήγα υπήρχε ο διαχωρισμός αυτός , αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο πλήρωσα . Θα κοιτάξω αύριο την απόδειξη που έχω κρατήσει και θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες :D .

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 27 Σεπ 2007, 15:08

cyberguy έγραψε:οταν περασα απο την Αυστρια, δεν ειχα αγορασει το σηματακι. 5χμ πριν τα συνορα με την Ιταλια σταματαω σε ενα βενζιναδικο και εκει που κανω ενα τσιγαρο τσουπ ενα περιπολικο. Με σπαστα αγγλικα μου λενε πρεπει να αγορασεις αυτοκολλητο, ναι λεω και εγω γιαυτο σταματησα. Μoλις μπηκαν μεσα στο βενζιναδικο, μπηκα και εγω στο ιμπρεζα και εφυγα. Ουτε γατα ουτε ζημια, οι ξενοι ειναι πολυ καλοπροαιρετοι :lol: :lol: :lol: :lol:
Εισαι τυχερος γιατι δεν πρεπει να σε ειδαν αλλιως θα ειχαν ειδοποιησει και στα συνορα θα πληρωνες 150 ευρω.Τυχερεεεεε... :D
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό leftergr την 28 Σεπ 2007, 14:19

Λοιπόν σήμερα τελικά κατάφερα και θυμήθηκα να δώ την απόδειξη απο το αυτοκόλλητο στην Βουλγαρία . Είδα λοιπόν ότι για μηνιαία κάρτα πλήρωσα τον Απρίλιου μπαίνοντας στην Βουλγαρία από τα σύνορα του Προμαχώνα 13 Ευρώ .
Άρα οι τιμές που παρέθεσα παραπάνω από Βουλγάρικο site σχετικά με τις τιμές δεν πρέπει να ισχύουν . Προφανώς το site είχε να ενημερωθεί καιρό , και αυτές ήταν οι παλιές τιμές . Θα βάλω λοιπόν την γυναίκα να βρεί από κανένα άλλο Βουλγάρικο site τι τιμές ισχύουν τώρα , που να υπάρχει μια σωστότερη ενημέρωση . :lol:

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 06 Οκτ 2007, 07:49

Τελικα ποιες ειναι οι τιμες για Βουλγαρια-Ρουμανια?εβδομαδα 5 ευρω,μηνας 13 ευρω,χρονος 34 ευρω?
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό leftergr την 06 Οκτ 2007, 19:31

Λοιπόν οι τιμές που ισχύουν για την κάρτα στην Βουλγαρία είναι :

Φορτηγά
Ημερήσια :10 €
Εβδομαδιαία : 56 €
Μηνιαία : 153 €
Χρόνου : 485 €

Αυτοκίνητα με πάνω από 8 θέσεις , Λεοφωρεία
Ημερήσια : 10 €
Εβδομαδιαία : 33 €
Μηνιαία : 87 €
Χρόνου : 256 €

Επιβατικά αυτοκίνητα
Εβδομαδιαία : 5 €
Μηνιαία : 13 €
Χρόνου : 34 €

Οι παραπάνω τιμές είναι πολύ πιθανών να αλλάξουν από το τις αρχές του 2008 . Και όπως έχω ξαναγράψει παραπάνω , τα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες πληρώνουν τις αντίστοιχες τιμές αλλά όχι σε Ευρώ , αλλά σε Λέβα . :)

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 07 Οκτ 2007, 07:33

Σ'ευχαριστω Λευτερη,σκεφτομαι να την επισκεφτω τα Χριστουγεννα οποτε η ενημερωση σου μ'ενδιεφερε αμεσα.
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό leftergr την 07 Οκτ 2007, 18:59

Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα :lol: . Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θές πάντως , εδώ είμαστε . :) Ελπίζω πάντως οι τιμές να μείνουν μέχρι τα Χριστούγεννα οι ίδιες ,και να μην κάνουν καμια αναπροσαρμογή λόγω εορτών οι Βούλγαροι :D

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 07 Οκτ 2007, 20:20

leftergr έγραψε:Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα :lol: . Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θές πάντως , εδώ είμαστε
Πριν ειχα πολλες αποριες αλλα διαβαζοντας τα post σου στο topic Βουλγαρια μου τις ελυσες.Μονο μια εχω γι αυτο μεταφερομαι εκει. :D
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό antoniosk την 16 Οκτ 2007, 23:12

leftergr έγραψε:Λοιπόν οι τιμές που ισχύουν για την κάρτα στην Βουλγαρία είναι :

Φορτηγά
Ημερήσια :10 €
Εβδομαδιαία : 56 €
Μηνιαία : 153 €
Χρόνου : 485 €

Αυτοκίνητα με πάνω από 8 θέσεις , Λεοφωρεία
Ημερήσια : 10 €
Εβδομαδιαία : 33 €
Μηνιαία : 87 €
Χρόνου : 256 €

Επιβατικά αυτοκίνητα
Εβδομαδιαία : 5 €
Μηνιαία : 13 €
Χρόνου : 34 €

Οι παραπάνω τιμές είναι πολύ πιθανών να αλλάξουν από το τις αρχές του 2008 . Και όπως έχω ξαναγράψει παραπάνω , τα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες πληρώνουν τις αντίστοιχες τιμές αλλά όχι σε Ευρώ , αλλά σε Λέβα . :)

Φιλικά Λευτέρης

Τα αυτοκινητα με Βουλγαρικες πινακιδες πληρωνουν ακριβως τις ιδιες τιμες αλλα για αυτους ειναι καθε χρονο, δεν μπορουν να παρουν εβδομαδα ή μηνα μονο χρονο. Απο την αλλα τα στικερς ειναι για οδηγηση εκτος πολης, μεσα στην πολη δεν χρειαζεσαι τιποτα.
antoniosk
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσ.: 51
Εγγραφη: 07 Απρ 2007, 19:36

Δημοσίευσηαπό leftergr την 16 Οκτ 2007, 23:33

Δυστηχώς αυτή την στιγμή η γυναίκα απουσιάζει , οπότε δεν μπορώ να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες . Έχω πάντως την αίσθηση , ότι και οι Βούλγαροι μπορούν να πάρουν και τα άλλα αυτοκόλλητα , πληρώνοντας όμως τις αντίστοιχες τιμές σε Λέβα και όχι σε Ευρώ .

Επίσης έχει το έχουμε πει από την αρχή ότι το αυτοκόλλητο είναι για την κίνηση εκτός τον πόλεων . Στους επαρχιακούς δρόμους , στις εθνικές οδούς και στους αυτοκινητοδρόμους :D

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Επόμενο

Επιστροφή στην Οδήγηση και κινητικότητα πολιτών στο Εξωτερικό

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες