Απόσπαση προσοχής..

Διαμόρφωση θέσεων-προτάσεων για την οδική ασφάλεια

Συντονιστής: safety_admin

Re: Απόσπαση προσοχής..

Δημοσίευσηαπό dimpap την 02 Ιουν 2009, 16:58

Ευχαριστώ φίλε...

είναι πολυ ευκολο, γυριζω το κεφαλι 10-20 μοιρες δεξια αριστερα αλλα εγω κοιταω ευθεια στον δρομο μου. δεν κοιταω αυτό που βιντεοσκοπώ. Εχω μαθει περιπου σε ποια γωνια καταγραφει καποιον μπροστα δεξια μου ή αριστερα μου.

αν δεις το παραπανω βιντεο με τον μηχανοβιο με το κινητο την ώρα που κανουμε filtering και ο δυο σε διαφορετικές λωρίδες, εγω κοιταω ακριβώς μπροστα μου και ελεγχω την δικη μου κινηση, ενω η καμερα (και το κεφαλι μου ) ειναι γυρισμενο λιγο δεξια για να τον εχω στο καρε. Μετά τα πρώτα 2-3 βιντεο βρήκα την σωστή γωνία, η οποία είναι ελαχιστη και δεν επηρεαζει την δικη μου ορατότητα .

Την κυρα παραπανω με το κραγιον,εκανα μια αποτομη κινηση κεφαλιου αριστερα, οπως οταν στριβεις το κεφαλι για να αλλαξεις λωριδα και να δεις πίσω.Για αυτό την ποσταρα σε φωτο, και οχι σε βιντεο γιατι δεν εβλεπες τιποτα στο βιντεο, απλα ενα καρε πηρα, το καλυτερο.

Η καμερα δεν είναι αμβυγώνια , αυτο που φαινεται στο τελικο βίντεο του λειπει ενα μεγαλο μερος απο την δικη μου περιφερειακη όραση.
Υπαρχουν και καποιες αλλες καμερες που εχουν τοσο αμβυγώνιο φακο που καταγραφεις μεγαλη γωνια χωρις περιστροφές. Μια τετοια θυμαμαι είχε ο hel στο αμαξι του. Κερδιζεις σε γωνια, χανεις σε λεπτομερεια, ειδικα σε κατι που γινεται μακρια σου.

Το κακο είναι οτι τωρα τελευταια μου τυχαν καποιες καλες φασεις και δεν εχω τιποτα γραμμενο, γιατί η καταραμενη καμερα εχει 'χαλασει" (της εγβαλα τα ματια, μου εχει πεσει ουκ ολιγες φορες...)

Σημερα μεσημερι, παλι στην Συγγρου μια κυρά εστελνε μυνημα και αλλαζε λωρίδα, πήγε να μας κατεβασει 3 μηχανες κατω..
Και αμα της κανεις και ευγενικο νόημα ή πεις κατι χωρίς βρισιές ή χειρονομίες, σε κοροιδευουν κιολας ... "ναι μωρε, ενταξει, σιγα τωρα, ναι σας είδα, καλα, καλα, δεν εγινε και τιποτα" και τα συναφή. Μια φορά μια πιτσιρίκα στην ιδια φαση μου είπε "ενταξει, ενταξει σε είδα, τί θές πρωι-πρωι να μανουριάσουμε?"
Σε αφοπλίζουν με το θρασος τους και σκέφτεσαι "Οκ φιλεναδα, φευγω μη μας δειρεις κιολας".
Η επιτυχία μιας χώρας δεν μετριέται με το πόσα Cayenne και X5 κυκλοφορούν, αλλά με το πόσα 50άρια σκούτερ (έστω!) μπορεί να παράγει...
Οι Ελληνες κυκλοφορούμε Stealth !
dimpap
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 1024
Εγγραφη: 04 Νοέμ 2007, 21:49
Τοποθεσια: Αθήνα

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Διαβούλευση για την οδική ασφάλεια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης