Προπληρωμένη κάρτα διόδου η βινιέτα(vignetta)

Για ότι συμβαίνει εκτός Ελλάδας σε σχέση με την οδήγηση και την κινητικότητα των πολιτών

Δημοσίευσηαπό VIRGINIA την 19 Οκτ 2007, 13:10

αν θυμάμαι καλά το καλοκαίρι για την Ελβετία έκανε κάπου 26 ευρώ
Άβαταρ μέλους
VIRGINIA
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσ.: 57
Εγγραφη: 24 Αύγ 2007, 02:45

Δημοσίευσηαπό dk την 19 Οκτ 2007, 16:10

VIRGINIA έγραψε:αν θυμάμαι καλά το καλοκαίρι για την Ελβετία έκανε κάπου 26 ευρώ
Περυσι το καλοκαιρι που πηγα,πληρωσα 29 ευρω.
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 1382
Εγγραφη: 03 Φεβ 2007, 08:58
Τοποθεσια: Νίκαια-Πειραιάς

Δημοσίευσηαπό VIRGINIA την 20 Οκτ 2007, 00:38

dkotsifis έγραψε:
VIRGINIA έγραψε:αν θυμάμαι καλά το καλοκαίρι για την Ελβετία έκανε κάπου 26 ευρώ

μπορεί να έκανα λάθος στην μετατροπή :?

και το κουλό; περνάω σύνορα Ιταλίας - Ελβετίας δε με σταματάει κανείς ( Κόμο- Λουγκάνο)..συνεχίζω,φτάνω σύνορα Ελβετίας - Γαλλίας(όπως επέστρεφα απο Γαλλία) και εκεί ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΣΥΝΟΡΑ,μου ζητάνε διαβατήριο κλπ,αλλά δε φάνηκε να τους νοιάζει τόσο το δικό μου,όσο του παιδιού που ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο ( ευτυχώς μου είπε ο αστυνομικός που έχουμε το ίδιο επίθετο)..το δικό μου το βλέπει και μου το δίνει πίσω,και του μικρού το παίρνει στο φυλάκιο,και μετά 10 λεπτά έρχεται πίσω
Άβαταρ μέλους
VIRGINIA
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσίευσηαπό rx8_drifter την 20 Οκτ 2007, 05:29

Είναι 27€.
keep drifting...
current consumption Εικόνα
rx8_drifter
Expert Bloker
Expert Bloker

Δημοσ.: 496
Εγγραφη: 10 Νοέμ 2004, 15:16
Τοποθεσια: Eindhoven, Nederland

Δημοσίευσηαπό dk την 20 Οκτ 2007, 08:07

VIRGINIA έγραψε:
dkotsifis έγραψε:

μπορεί να έκανα λάθος στην μετατροπή :?

και το κουλό; περνάω σύνορα Ιταλίας - Ελβετίας δε με σταματάει κανείς ( Κόμο- Λουγκάνο)..συνεχίζω,φτάνω σύνορα Ελβετίας - Γαλλίας(όπως επέστρεφα απο Γαλλία) και εκεί ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΣΥΝΟΡΑ,μου ζητάνε διαβατήριο κλπ,αλλά δε φάνηκε να τους νοιάζει τόσο το δικό μου,όσο του παιδιού που ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο ( ευτυχώς μου είπε ο αστυνομικός που έχουμε το ίδιο επίθετο)..το δικό μου το βλέπει και μου το δίνει πίσω,και του μικρού το παίρνει στο φυλάκιο,και μετά 10 λεπτά έρχεται πίσω
Δεν καταλαβα τι προβλημα δημιουργηθηκε με το παιδι που ειχες μαζι???
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό leftergr την 20 Οκτ 2007, 11:46

Καταρχήν φαντάζομαι ότι μιλώντας για παιδί , εννοεί η Virginia για μικρή ηλικία . Προφανώς τσέκαραν το διαβατήριο για να βεβαιωθούν ότι το παιδί δεν βγαίνει παράνομα από την χώρα χωρίς την θέλησή του , πχ δεν το έχει απαγάγει :D
Οικογενειακή φίλη μου με καταγωγή από την Βουλγαρία , κάθε φορά που πάει στην χώρα της μαζί με την κόρη της , κρατάει και χαρτί μαζί της που έχει την έγγραφη συναίνεση του πατέρα για την έξοδο του παιδιού απο την Ελλάδα . :) Δεν ξέρω ακριβώς αν είναι απαραίτητο αυτό το χαρτί , αλλά αυτή το βγάζει για να έχει το κεφάλι της σίγουρο :lol:

Φιλικά Λευτέρης
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 22 Μαρ 2007, 23:40
Τοποθεσια: Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευσηαπό VIRGINIA την 29 Οκτ 2007, 17:29

το παιδί είναι ηλικιακά 7 χρονών,και όπως περνούσα τα σύνορα αφενός με σταμάτησαν για να πληρώσω και για να δουν διαβατήρια και στο παιδί απλά στάθηκαν πιο πολύ ώρα..that`s all
Άβαταρ μέλους
VIRGINIA
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 31 Οκτ 2007, 05:47

VIRGINIA έγραψε:το παιδί είναι ηλικιακά 7 χρονών,και όπως περνούσα τα σύνορα αφενός με σταμάτησαν για να πληρώσω και για να δουν διαβατήρια και στο παιδί απλά στάθηκαν πιο πολύ ώρα..that`s all
Ισως να υπηρχε καποιο προβλημα εκεινες τις ημερες σχετικα με παιδια και να ειχαν εντολες για πιο λεπτομερη ελεγχο.
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 03 Ιαν 2008, 20:32

Επιβεβαιωνω οτι η βουλγαρικη καρτα(vignetta)κοστιζει 5 ευρω για μια εβδομαδα μιας και ημουν εκει τα Χριστουγεννα.Παντως επειδη δεν ειχαν αυτοκολλητα μας εδωσαν μονο μια σφραγισμενη αποδειξη.
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό BILL33 την 08 Ιαν 2008, 19:45

leftergr έγραψε:Καταρχήν φαντάζομαι ότι μιλώντας για παιδί , εννοεί η Virginia για μικρή ηλικία . Προφανώς τσέκαραν το διαβατήριο για να βεβαιωθούν ότι το παιδί δεν βγαίνει παράνομα από την χώρα χωρίς την θέλησή του , πχ δεν το έχει απαγάγει :D
Οικογενειακή φίλη μου με καταγωγή από την Βουλγαρία , κάθε φορά που πάει στην χώρα της μαζί με την κόρη της , κρατάει και χαρτί μαζί της που έχει την έγγραφη συναίνεση του πατέρα για την έξοδο του παιδιού απο την Ελλάδα . :) Δεν ξέρω ακριβώς αν είναι απαραίτητο αυτό το χαρτί , αλλά αυτή το βγάζει για να έχει το κεφάλι της σίγουρο :lol:

Φιλικά Λευτέρης

Ακρως απαραιτητο!Χωρις αυτο το χαρτι δεν μπορει να περασει το παιδι απο τα συνορα!!!
BILL33
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσ.: 89
Εγγραφη: 15 Μαρ 2007, 13:10

Δημοσίευσηαπό tsdinos την 12 Απρ 2008, 01:18

Αν θελετε να πατε κεντρικη και βορεια ευρωπη Γερμανια-Γαλλια-Σκανδιναβικες χωρες κτλ, τοτε απο θεμα διοδιων αξιζει να πατε απο Ελβετια και να παρετε το σημα κυκλοφοριας με 30ευρω τον χρονο, ετσι στον γυρισμο δεν θα χρειαστει να το ξαναπληρωσετε. Αν βεβαια ταξιδεψετε για πχ Σεπτεμβριο και το επομενο ταξιδι θα ειναι την επομενη χρονια τοτε αν τους ζητησετε ευγενικα ή αν απλα ειστε τυχεροι δεν θα σας κολλησουν το αυτοκολητο με το ζορι και θα σας το δωσουν με το χαρτακι του! Σε αυτη την περιπτωση ΜΗΝ το κολλησετε κανονικα, απλα ψευτο-στηριξτε το στο παρ μπριζ ωστε να φαινετε κολλημενο! Ετσι μολις φτασετε στον προορισμο σας θα μπορεσετε να το πουλησετε ελευθερα στο ebay και να παρετε τα λεφτα σας πισω!!!!!!!! μιας και το αυτοκολητο δεν γραφει επανω αριθμο πινακιδας και μπορει να παει σε οποιοδηποτε αμαξι!

Η αυστρια παρολο που εχει και αυτη Βιενετα εχει παρολαυτα μερικα διοδια που πρεπει να πληρωσεις κανονικα!!!
Η αυστρια αξιζει μονο σε περιπτωση που οδηγατε καποια κλουβα ή φορτηγακι ή εχετε κανενα τρεϊλερ απο πισω, γιατι ολα αυτα τα γ@μ@νε στον ελεγχο στην Ελβετια!

Η Ιταλια εχει ΑΚΡΙΒΑ διοδια, Η Γαλλια εχει ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ διοδια

Η Γερμανια, το Βελγιο η Ολλανδια ΔΕΝ εχουν καθολου διοδια!!!
tsdinos
Experienced Bloker
Experienced Bloker

Δημοσ.: 119
Εγγραφη: 09 Απρ 2008, 00:04

Re: Προπληρωμένη κάρτα διόδου η βινιέτα(vignetta)

Δημοσίευσηαπό dk την 25 Δεκ 2008, 04:11

Η τιμη της βινιετας στη Βουλγαρια παραμενει στην ιδια τιμη με περσυ...δηλαδη η εβδομαδιαια : 5 €
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό leftergr την 26 Δεκ 2008, 12:41

Ευτυχώς κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά στην Βουλγαρία :lol: :lol: :lol:
Αλήθεια η τιμή της βενζίνης τι λέει ; Γιατί θυμάμαι ότι τον Σεπτέμβρη σε ΕΚΟ της Σόφιας , η τιμή της σούπερ αμόλυβδης 100 ήταν λίγο χαμηλή από ότι είχε η απλή αμόλυβδη 95 εδώ στό Ηράκλειο :lol: :D :)

Φιλικά Λευτέρης
Η μελωδία της Ευτυχίας :) http://www.youtube.com/watch?v=7ee1tVrWtq0

Honk if you’ve never seen an Uzi fired from a car window .
If you lived in your car, you’d be home by now .
God must love stupid people, he made so many.
Άβαταρ μέλους
leftergr
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 22 Μαρ 2007, 23:40
Τοποθεσια: Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευσηαπό dk την 26 Δεκ 2008, 19:31

Εδω βρισκεται η απαντηση σου Λευτερη. :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό nssa την 01 Φεβ 2009, 02:25

Να ρωτήσω κάτι, αν περάσω απο Ουγγαρία, Σλοβακία και Αυστρία πρέπει να πάρω βινιέτα και για τις τρεις χώρες ξεχωριστά? Δεν υπάρχει κάποια "Ευρωπαϊκή"?
nssa
Junior Bloker
Junior Bloker

Δημοσ.: 1
Εγγραφη: 25 Φεβ 2007, 00:06

Δημοσίευσηαπό dk την 01 Φεβ 2009, 06:53

nssa έγραψε:Να ρωτήσω κάτι, αν περάσω απο Ουγγαρία, Σλοβακία και Αυστρία πρέπει να πάρω βινιέτα και για τις τρεις χώρες ξεχωριστά? Δεν υπάρχει κάποια "Ευρωπαϊκή"?

Οχι δεν υπαρχει κατι κοινο,πρεπει να πληρωσεις 3 βινιετες.
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 07 Φεβ 2009, 15:54

Βινιετες απο τα οδικα ταξιδια μου.

Εικόνα Βινιετα Ελβετιας 2006

Εικόνα Βινιετα Αυστριας 2006

Εικόνα Βινιετα Αυστριας 2007
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 07 Φεβ 2009, 15:55

Εικόνα Βινιετα Τσεχιας 2006

Εικόνα Βινιετα Τσεχιας 2007

Εικόνα Βινιετα Ουγγαριας 2007
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό dk την 07 Φεβ 2009, 15:57

Εικόνα Βινιετα Σλοβακιας 2006

Εικόνα Βινιετα Σλοβακιας 2007

Εικόνα Βινιετα Βουλγαριας 2008
Άβαταρ μέλους
dk
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό eclipse_dsotm την 10 Φεβ 2009, 17:07

Να συμπληρώσω πως η βινιέτα της Ελβετίας ισχύει από 01/12/200χ έως 31/01/200χ + 2, κάτι που σημαίνει πως αν αγοράσεις τη βινιέτα στις 01/12/2008 ισχύει μέχρι και την 31/01/2010. Επίσης έχω την εντύπωση ότι κοστίζει 27ευρώ, αλλά μικρή σημασία έχει. Κατά τη γνώμη μου είναι πρότιμώτερο από το να αναγκάζομαι να σταματάω για να πληρώνω διόδια ή να παίρνω κάρτες και να τις 'ξεπληρώνω' στην οποιαδήποτε έξοδο της εθνικής οδού. Εξάλλου αν κινείσαι συχνά στη χώρα (σε περίπτωση που εφαρμοστεί και στην Ελλάδα), συμφέρει....σε περίπτωση που επιμένεις να μην κάνεις παρακάμψεις :)
...there is no other day, let's try it another way...
eclipse_dsotm
Intermediate Bloker
Intermediate Bloker

Δημοσ.: 39
Εγγραφη: 13 Ιουν 2006, 23:55
Τοποθεσια: Porto Salonico

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Οδήγηση και κινητικότητα πολιτών στο Εξωτερικό

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης