Λάρισα

Νέα από άλλες περιοχές της χώρας μας

Δημοσίευσηαπό bebes την 10 Ιούλ 2007, 10:37

Τις κλείνουν εδω και δυο βδομάδες.
Κι απ'οτι φαίνεται τις κλείνουν καλά 8)
Το μπάλωμα πάντως μπάλωμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν έβαλαν ταυτόχρονα τα καλώδια :evil:
bebes
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 709
Εγγραφη: 29 Μαρ 2005, 10:03

Δημοσίευσηαπό erling την 10 Ιούλ 2007, 10:43

Φίλε Τάσο, η φωτό είναι από 6/7 και μέχρι χτες δεν είχε φτιαχτεί :)
Και είναι στο σημείο που ξεκινάνε ΟΛΕΣ οι γραμμές τηλεφώνων, στα κετρικά του ΟΤΕ δηλαδή :) δίπλα στην Σαρίμβεη
Εικόνα Εικόνα
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 3942
Εγγραφη: 02 Φεβ 2005, 12:24
Τοποθεσια: ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευσηαπό traveler την 24 Αύγ 2007, 14:23

Λάρισα: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την παράκαμψη Μετοχίου

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν οι κάτοικοι που δεν συμφωνούν με τη χάραξη του δρόμου που παρακάμπτει το Μετόχι, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων ο οδικός άξονας, του οποίου η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει.
- Το προσωπικό μου blog: www.worldcitizen.gr
- "Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις πράξεις ορισμένων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων" - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 7688
Εγγραφη: 18 Σεπ 2004, 09:38
Τοποθεσια: Κάπου στον κόσμο

Δημοσίευσηαπό erling την 24 Αύγ 2007, 19:42

Οδός Σαρίμβεη από Πολυτεχνείου προς Καρδίτσης. Δρόμος με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση (άσχετο που δεν έχει γραμμούλες κάτω, τελείωσε η μπογιά μάλλον)
Για να στρίψεις στην Μυτιλήνης αριστερά, πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι μερικές φορές αρκετά μεγάλες (κανένα μπλόκο ταχύτητας θα βρεθεί να κάνει κάποιος ή επειδή είναι καινούριος δρόμος, μπορεί να γίνει αεροδρόμιο?), που σημαίνει πως χρειάζεται αρκετη απόσταση για να δεις αν έρχεται κάποιος.
Ο λόγος? Η πολύ μικρή απόσταση μεταξύ των νεοφυτευμένων φοινικόδενδρων. Είπαμε καλά τα δένδρα αλλά το βγάλατε από τα μάτια.
Στην φωτογραφία έχω βγάλει την μούρη στο απέναντι ρεύμα και έχω σκύψει αλλά και πάλι η ορατότητα είναι μικρή.
Εικόνα
Εικόνα Εικόνα
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό erling την 30 Αύγ 2007, 10:44

Πριν από λίγο καιρό, μιλούσαμε για συγχρονισμό των συνεργείων.
Το παρακάτω είναι από την Εφημερίδα Ελευθερία

ΔΑΝΤΗ. Μια πάροδος στην αρχή της οδού Σεφέρη, η οποία διανοίχθηκε πριν μερικά χρόνια, φθάνοντας μέχρι την Πολυτεχνείου. Επί 15 ημέρες η μήκους 50 μέτρων οδός είχε ανασκαφεί. Οι παρόδιοι την κατέβρεχαν καθημερινά για να διατηρήσουν καθαρή την ανάσα τους. Το πρωί της Τρίτης, συνεργεία του Δήμου την έστρωσαν με τσιμέντο, έδωσαν κλίση, έβαλαν και το κόκκινο τουβλάκι στο μέσον. Όμορφα πράγματα, μέρα γιορτής, για τους κατοίκους.

Μέχρι το επόμενο πρωινό οπότε ήρθε το συνεργείο του φυσικού αερίου με το κομπρεσέρ και άρχισε να σκάβει. Έκαναν τον σταυρό τους με τον τέλειο συγχρονισμό κι έπαθαν σοκ με την άρνηση του «μάστορα» να καθυστερήσει έστω για μια μέρα, αφού η εντολή που είχαν από τον Δήμο ήταν να μην επιτρέψουν την είσοδο οχημάτων μέχρι να «κάτσει» το τσιμέντο.

Απίθανος συγχρονισμός έτσι;
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό traveler την 03 Σεπ 2007, 19:35

Λάρισα: Ποδαρικό Σεπτεμβρίου με ληστείες σε πρατήρια καυσίμων

Με την απειλή όπλου δυο άγνωστοι “χτύπησαν” το Σάββατο δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10 το βράδυ, δυο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή έφτασαν σε πρατήριο στη συμβολή των οδών Βόλου και Άμφισσας και ο ένας εξ’ αυτών με την απειλή όπλου άρπαξε από τον υπάλληλο τις εισπράξεις της ημέρας που ανέρχονταν στα 650 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα οι δυο άνδρες κατευθύνθηκαν σε πρατήριο στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Αθηνών και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη 345 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

πηγή: automotopress.gr
- "Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις πράξεις ορισμένων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων" - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό traveler την 06 Οκτ 2007, 00:15

Λάρισα: Νέος δρόμος παραδίδεται σύντομα στην κυκλοφορία

Το νέο οδικό τμήμα Σπηλιά-Κάναλος θα εγκαινιάσει ο νομάρχης Λάρισας το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 7 Οκτωβρίου.

Ένας νέος δρόμος θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία στην περιοχή του νομού Θεσσαλίας. Πρόκειται για το οδικό κομμάτι που θα συνδέει τη Σπηλιά με την κορυφή του όρους Κισσάβου στη θέση Κάναλος.

Το έργο θα εγκαινιάσει ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός, σε ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.

automotopress.gr
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό traveler την 09 Οκτ 2007, 08:34

Λάρισα: Ξεκινούν έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων

Νέοι έλεγχοι ξεκινούν στο νομό Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα πρατήρια καυσίμων της περιοχής πληρούν τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Μεταφορών του νομού ξεκινούν νέο κύκλο ελέγχων στα πρατήρια βενζίνης που ανήκουν στη δικαιοδοσία της, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους. Σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν 70-100 πρατήρια που υπάγονται στις περιοχές της Λάρισας και της Ελασσόνας και στη συνέχεια οι έλεγχοι θα επεκταθούν στον υπόλοιπο νομό, όπου καταγράφονται συνολικά 652 πρατήρια.

Στόχος των ελέγχων είναι η διαπίστωση της τήρησης των προδιαγραφών ασφαλείας από τα πρατήρια.

automotopress.gr

@ Το Bloka αναμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων....
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό bebes την 09 Οκτ 2007, 21:19

Καλοί οι έλεγχοι αυτοί, αλλά...
Ας ελπίσουμε να δεήσουν κάποτε να αρχίσουν να ελέγχουν την ποιότητα και την ποσότητα των καυσίμων :roll:
bebes
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό sisy την 10 Οκτ 2007, 09:41

Λάρισα: Εγκαινιάστηκε νέο οδικό τμήμα
Ένας νέος δρόμος του οδικού δικτύου του Κισσάβου συνδέει πλέον τη Σπηλιά με το ορειβατικό καταφύγιο στο νομό Λάρισας, μέσα σε μισή ώρα.

Το νέο δρόμο μήκους 8,2 χλμ. που οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο του Κισσάβου από τη Σπηλιά εγκαινίασε προχθές (7/10) ο νομάρχης, Λουκάς Κατσαρός. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2005 και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ασφαλή και άνετη προσέγγιση του Καταφυγίου σε μόλις 30 λεπτά.

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αποτελεί μέρος της προσπάθειας ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου του Κισσάβου και την οδική σύνδεση των παραλίων του νομού της Λάρισας με τα ορεινά τμήματα αυτού.
"Ο αετός πετά ψηλά μόνο για ένα πράγμα....μην τον εδούν τα άλλα πουλιά όντε ξεσπά στο κλάμα...."
Άβαταρ μέλους
sisy
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 642
Εγγραφη: 04 Ιαν 2007, 10:27
Τοποθεσια: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Χανιά

Δημοσίευσηαπό GOLF GTI 20VT την 29 Οκτ 2007, 00:49

erling έγραψε:Οδός Σαρίμβεη από Πολυτεχνείου προς Καρδίτσης. Δρόμος με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση (άσχετο που δεν έχει γραμμούλες κάτω, τελείωσε η μπογιά μάλλον)
Για να στρίψεις στην Μυτιλήνης αριστερά, πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι μερικές φορές αρκετά μεγάλες (κανένα μπλόκο ταχύτητας θα βρεθεί να κάνει κάποιος ή επειδή είναι καινούριος δρόμος, μπορεί να γίνει αεροδρόμιο?), που σημαίνει πως χρειάζεται αρκετη απόσταση για να δεις αν έρχεται κάποιος.
Ο λόγος? Η πολύ μικρή απόσταση μεταξύ των νεοφυτευμένων φοινικόδενδρων. Είπαμε καλά τα δένδρα αλλά το βγάλατε από τα μάτια.
Στην φωτογραφία έχω βγάλει την μούρη στο απέναντι ρεύμα και έχω σκύψει αλλά και πάλι η ορατότητα είναι μικρή.
Εικόνα

Μια χαρα ειναι οι φοινικες!ομορφυναν τον τοπο!! :P
GOLF GTI 20VT
Junior Bloker
Junior Bloker

Δημοσ.: 7
Εγγραφη: 12 Ιουν 2007, 17:03

Δημοσίευσηαπό erling την 29 Οκτ 2007, 11:21

Ναι, ομορφαίνουν, ειδικά αν σκεφτείς πως ο φοίνικας είναι αυτοφυές στην θεσσαλία!!!!
Ο δήμος συνεχίζει την παράδοση.....του νεοπλουτισμού.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό GOLF GTI 20VT την 29 Οκτ 2007, 14:53

erling έγραψε:Ναι, ομορφαίνουν, ειδικά αν σκεφτείς πως ο φοίνικας είναι αυτοφυές στην θεσσαλία!!!!
Ο δήμος συνεχίζει την παράδοση.....του νεοπλουτισμού.

αυτα δυστυχως ειναι μεσα στο προγραμμα...
GOLF GTI 20VT
Junior Bloker
Junior Bloker

Δημοσ.: 7
Εγγραφη: 12 Ιουν 2007, 17:03

Δημοσίευσηαπό erling την 02 Νοέμ 2007, 20:23

Εικόνα

Θέση: Κύπρου μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών.

Εχουν βάλει τις κορίνες τουλάχιστον 2μ από την κίτρινη γραμμή, η οποία δηλώνει το όριο στάθμευσης των οχημάτων της ΛΑΦΛ.
ΓΙΑΤΙ?
Ε και θα πει κάποιος? Που είναι το πρόβλημα. Αφού ο δρόμος είναι αρκετά φαρδύς.
Ελα μου όμως που υπάρχουν και λεωφορεία που θα στρίψουν και δεξιά.
Ελα μου όμως που η συνέχεια του δρόμου έχει 2 λωρίδες χωρισμένες με κορίνες.
Ελα μου όμως που γίνεται το φαινόμενο "λαιμος του μπουκαλιού" κατά τις ώρες αιχμής, φαινόμενο που το γνωρίζει πολύ καλά η τροχαία (βλ. ΤΕΜΠΗ).
Ελα μου όμως που παρκάρουν μπροστά από τις κορίνες και αισθανονται ασφαλής, αφού τις έχουν για προστασία, με αποτέλεσμα ο "λαιμός" να φτάσει μεχρι τις επόμενες κορίνες που χωρίζουν την Κύπρου σε δύο λωρίδες.
Ελα μου όμως που κανένας δεν ενδιαφέρεται αφού ο σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί η ΛΑΦΛ.

Η λύση κύριοι της Τροχαίας δεν είναι μόνο το να μην παρκάρουν μπροστά από τις κορίνες.
Αλλά να πάνε οι κορίνες εκεί που ήταν πριν την 25η Μαρτίου 2007. Πάνω στην πορτοκαλί γραμμή και όχι πάνω στην γραμμή της παρέλασης.
Τελευταία επεξεργασία απο erling την 06 Νοέμ 2007, 14:32, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό traveler την 06 Νοέμ 2007, 12:49

Λάρισα: Πρόστιμα ύψους 274.000 ευρώ για παραβάσεις φορτηγών Δ.Χ.

Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν από παραβάσεις φορτηγών στον νομό Λάρισας έφτασε τα 274.000 ευρώ.

Σε 560 ελέγχους φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, που έγιναν από μικτά κλιμάκια μέσα το διάστημα των δύο πρώτων μηνών του 2007 στο εθνικό δίκτυο του νομού Λάρισας, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 274.000 ευρώ.

Οι παραβάσεις αφορούσαν κυρίως σε έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου, έλλειψη κάρτας καυσαερίων, οδήγηση από άτομα που δεν είχαν την ισχύουσα άδεια καθώς και μη ασφαλή και υπέρβαρη φόρτωση.

automotopress.gr
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό sisy την 14 Ιαν 2008, 15:42

Λάρισα: Μείωση παρουσίασαν τα τροχαία το 2007
Ο αριθμός των τροχαίων και των θανάτων που οφείλονται σε αυτά παρουσίασαν μείωση το 2007 στο νομό Λάρισας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στο νομό Λάρισας το 2007, παρουσίασε μείωση κατά 22,8%.

Κατά τη διάρκεια του περυσινού έτους σημειώθηκαν 157 τροχαία περιστατικά, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 42 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών από τροχαία παρουσίασε μείωση κατά 6,67%

Πηγή: automotopress.gr
"Ο αετός πετά ψηλά μόνο για ένα πράγμα....μην τον εδούν τα άλλα πουλιά όντε ξεσπά στο κλάμα...."
Άβαταρ μέλους
sisy
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσ.: 642
Εγγραφη: 04 Ιαν 2007, 10:27
Τοποθεσια: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Χανιά

Δημοσίευσηαπό traveler την 08 Φεβ 2008, 02:04

Προβλήματα με την κρεμαστή γέφυρα στη Λάρισα

Στον ..αέρα βρίσκεται η κρεμαστή γέφυρα που κατασκευάστηκε στα παράλια του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στον Αγιόκαμπο, προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία στην παραλιακή περιοχή.
Η κατασκευή της κρεμαστής γέφυρας, που αποτελεί ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, πρόκειται άμεσα να ολοκληρωθεί ... όμως δεν θα μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν έχουν προβλεφθεί προσβάσεις για την σύνδεσή της με τον παραλιακό δρόμο!
Κατόπιν τούτου σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, δεσμεύτηκε για την παράδοση της γέφυρας στη λειτουργία αρχές του καλοκαιριού, καθώς η Νομαρχιακή Αρχή θα λάβει μέριμνα για την κατασκευή και των συνδετήριων τμημάτων προκειμένου να ολοκληρωθεί λειτουργικά το έργο.
Η κρεμαστή γέφυρα είναι μήκους 33,60 μ και το κόστος κατασκευής της ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη 6-02-2008

Πηγή: ΑΠΕ
traveler
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό bebes την 03 Απρ 2008, 08:08

Σήμερα άκουγα το πρωί στο "Παλλάς" (Νο 1 ραδιο στη Λάρισα):
...έλεγε για το χαμό στα διόδια... ζητούσε ανταποκρίσεις απο ακροατές...
και σκάει το ωραίο: "έχουν βγεί και κάτι χάρτες για να παρακάμπτεις τα διόδια"
-Κοίτα τι βγάζουν λέω :!: :idea:
"τους έχει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ, bloka.com, ... .in, κάπως έτσι :D :D :D
Μεγάλες δόξες θα γνωρίσει η ενότητα των παρακάμψεων :wink:
bebes
Super Bloker
Super Bloker

Δημοσίευσηαπό giorgosk την 06 Μάιος 2008, 17:45

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Πρωτομαγιά στην παραλία Αγικάμπου -Βελίκας από τα χιλιάδες αυτοκίνητα.
Μάλιστα στο Γερακάρι Αγιάς είχαμε και ένα τροχαίο ατύχημα όπου ενεπλάκησαν 3 Ι.Χ.
Ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.
giorgosk
Junior Bloker
Junior Bloker

Δημοσ.: 3
Εγγραφη: 05 Μάιος 2008, 00:21

Re: Λάρισα

Δημοσίευσηαπό erling την 04 Ιούλ 2008, 19:06

Πολύμηνες διακοπές στην ΠΑΘΕ λόγω συντήρησης
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκινούν από σήμερα και θα ισχύουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στον ΠΑΘΕ σε τμήματα του ν. Λάρισας, λόγω εργασιών συντήρησης.

Τοπικός αποκλεισμός της ΛΕΑ από το 322ο χλμ (κόμβος Μ. Μοναστηρίου) μέχρι το 379ο χλμ (κόμβος Ευαγγελισμού) και από το 393ο χλμ (κόμβος Μεσάγγαλα) έως το 399ο χλμ (κόμβος Αιγάνης)

Εναλλάξ τοπικός αποκλεισμός της αριστερής μόνο λωρίδας ή της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας από το 322ο χλμ (κόμβος Μ. Μοναστηρίου) μέχρι το 379ο χλμ (κόμβος Ευαγγελισμού) και από το 393ο χλμ (κόμβος Μεσάγγαλα) έως το 399ο χλμ (κόμβος Αιγάνης)

Εναλλάξ τοπικός αποκλεισμός μεσαίας λωρίδας σε συνδυασμό με την αριστερή ή δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας για τα τμήματα των τριών λωρίδων σε όλο το μήκος του τμήματος από το 366ο χλμ(Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι το 379ο χλμ (Κόμβος Αιγάνης)

Τοπικός αποκλεισμός της ΛΕΑ από Δευτέρα έως Πέμπτη (7 π.μ. έως 7 μ.μ.) και Παρασκευή (7 π.μ. έως 3 μ.μ.) σε όλο το μήκος του τμηματος από το 379ο χλμ (κόμβος Ευαγγελισμού) και από το 393ο χλμ (κόμβος Μεσάγγαλα).
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erling
Super Bloker
Super Bloker

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Υπόλοιπη Ελλάδα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες